За замах на контрабанду наркотиків до РФ двох мешканців Луганщини засуджено до  максимального покарання 

За принципової позиції Луганської обласної прокуратури до максимальної міри покарання – 6 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено двох мешканців Луганщини за замах на контрабанду особливо небезпечного наркотичного засобу, незаконне придбання, виготовлення, зберігання без мети збуту особливо небезпечного наркотичного засобу (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 305, ч. 2 ст. 309 КК України). Окрім того, одному із засуджених інкримінувався незаконний посів та вирощування конопель (ч. 1 ст. 310 КК
України).

Встановлено, що засуджені особи організували канал незаконного переміщення наркотичних засобів через митний кордон України до Російської Федерації.

Правоохоронці викрили контрабандистів у вересні 2019 року на міжнародному пункті пропуску «Танюшівка» на Луганщині. На автомобілі вони намагалися незаконно перевезти на територію РФ особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого в Україні заборонено, – канабіс, сховавши під одягом.

Під час санкціонованих обшуків за місцями проживання було виявлено та вилучено майже 2,2 кг канабісу, 20 г екстракту канабісу, 19 рослин конопель та близько 10 г макової соломи.

У ході судового розгляду обвинувачені свою вину у вчиненні злочинів не визнали.

Новопсковський районний суд Луганської області, дослідивши докази, підтримав позицію сторони обвинувачення та призначив покарання, на якому наполягав прокурор у справі.

Зазначимо, що максимальне покарання за вказані злочини – 10 років позбавлення волі. Відповідно до ст. 68 КК України за вчинення замаху на злочин строк покарання не може перевищувати двох третин максимального строку покарання.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури 

You may also like...