Закарпатець, підозрюваний у замовному вбивстві екс-чоловіка родички, перебуватиме під вартою

Погодившись із доводами прокурора Закарпатської обласної прокуратури, Святошинський районний суд Києва взяв під варту організатора замовного вбивства 44-річного закарпатця. Можливість внесення ним застави виключена.

Слідством встановлено, що обвинувачений спланував убивство ексчоловіка своєї родички. Залучивши до справи колишнього працівника карного розшуку Києва у ролі виконавця, обіцяв йому грошову винагороду за скоєння злочину.

Зловмисник підробив документи, знайшов транспортний засіб, зброю та забезпечив собі алібі. Після цього разом зі спільником відправився у Мукачево для реалізації задуманого. Через незамкнені вхідні двері виконавець проник до будинку потерпілого та спричинив йому кілька вогнепальних поранень, від яких 44-річний мукачівець помер на місці.

Подія трапилася на початку 2014 року. Ймовірного вбивцю було засуджено до 13 років позбавлення волі, однак наразі вирок ще не набув законної сили. А от сам організатор злочину з 2016 року не з’являвся на судові засідання, після чого був оголошений у розшук, а справа щодо нього – зупинена.

Його місцеперебування встановили – чоловік знаходився у Києві. Наразі він 60 діб перебуватиме під вартою. У Святошинському районному суді столиці триває слухання справи за обвинуваченням його у вчиненні  кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 та ч. 5 п.п. 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 358 КК України, повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури. // Закарпаття онлайн

You may also like...