Замість маргарину — тонни цукерок: слобожанські митники виявили масштабні махінації

Співробітниками митного посту “Щербаківка” Слобожанської митниці Держмитслужби за інформацією Департаменту профілювання митних ризиків Державної митної служби України виявлено  приховування від митного контролю масштабної партії солодощів в пункті пропуску “Гоптівка”.

Згідно наданих до митного контролю водієм вантажного автомобілю, який прибув з РФ, товарно-супровідних документів,  у вантажному відділенні автомобіля знаходились   720 мішків какао-велла (18670 кг)  та 221 коробка маргарину (4510 кг).

Але в результаті проведення митного огляду було встановлено, що наявний в вантажному відділенні автомобіля товар не відповідає відомостям про кількість та найменування позицій, які зазначені у документах.

А саме, в автомобілі фактично переміщувалися  кондитерські вироби виробництва Російська Федерація у великій кількості в асортименті,
сотні найменувань та десятки тисяч позицій.

Таким чином, громадянином України були вчинені дії спрямовані на переміщення в транспортному засобі  через пункт пропуску “Гоптівка –
Нехотєєвка” з Росії в Україну товарів – масштабної партії кондитерських виробів в асортименті через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з поданням митному органу, як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів, їх кількості та  кількості вантажних місць.

Зазначені дії мають ознаки порушення  митних правил, передбаченого ч. 1 статті 483 Митного кодексу України. На порушника складено протокол, товар  вилучено.

customs.gov.ua

 

You may also like...