Заробляли на псевдовакцинуванні від Covid-19: повідомлено про підозру учасникам ОЗГ

Фігуранти організували злочинну схему щодо отримання неправомірної вигоди за фактичне непроведення щеплень від коронавірусної хвороби, а також позитивне проходження медичних оглядів працівниками промислових підприємств. Вартість таких послуг становила від 1 до 5 тисяч гривень.

Працівники слідчого управління ГУНП в Запорізькій області під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури розслідують кримінальне провадження, відкрите за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї), ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

заробляли на послугах із псевдовакцинування від covid-19: поліцейські повідомили про підозру учасникам озг

Злочинну діяльність працівників одного з приватних медзакладів викрили працівники управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР НП України.

Правоохоронці встановили, що посадові особи однієї із багатопрофільних лікарень обласного центру за попередньою змовою організували злочинну схему з вимагання та отримання неправомірної вигоди з мешканців Запоріжжя та області за фактичне непроведення щеплень від коронавірусної хвороби «Covid-19», а також позитивне проходження медичних оглядів працівниками різних промислових підприємств.

Разом з тим поліцейські встановили, що на підставі укладеного договору в межах програми медичних гарантій для медичного закладу закупівлю вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2, фактично здійснювала Національна служба здоров’я України.

До складу цієї злочинної групи увійшли три працівниці багатопрофільної лікарні Запоріжжя – 38-річна адміністраторка, 28-річна лікарка-терапевт та 44-річна медична сестра.

У результаті проведеного комплексу заходів задокументовано три епізоди злочинної діяльності фігуранток, пов’язаної з одержанням неправомірної вигоди за видачу сертифікатів про вакцинацію без фактичного проведення ін’єкцій. Також попередньо встановлено та зафіксовано одержання членами злочинної групи неправомірної вигоди на загальну суму понад 75 тисяч гривень, які перерахувались безпосередньо на банківські картки посередників та працівників лікарні.

28 квітня працівниками слідчого управління ГУНП в Запорізькій області під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури міста Запоріжжя трьом зловмисницям повідомлено про підозру в скоєнні злочину, перебаченого ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 4 ст. 354 (Підкуп працівника підприємства, установи чи організації) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо: Поліцейські викрили чоловіка, який ошукував мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької області

Відділ комунікації поліції Запорізької області

You may also like...