Заступника голови Чернівецької міськради та топ-менеджерів ДАК «Хліб України» судитимуть за хабар у ₴200 тис.

Київською місцевою прокуратурою № 7 скеровано до суду обвинувальний акт відносно групи осіб з числа високопосадовців підприємства ДАК «Хліб України» та їх пособників, які вимагали та одержали від комерсанта неправомірну вигоду за не розірвання договору оренди державного майна.

Так, на лаві підсудних опинилися виконувач обов’язки голови правління ДАК «Хліб України», директор Дочірнього підприємства ДАК «Хліб України» «Чернівецький комбінат хлібопродуктів», заступник міського голови м. Чернівці та юрист ДАК «Хліб України».

Як встановлено слідством, вказані особи, змовившись між собою, вимагали від бізнесмена щомісячну плату у сумі 100 тис. гривень за не розірвання договору оренди приміщень майнового комплексу дочірнього підприємства «Хліб України».

04.05.2018 за результатами комплексу слідчих дій, проведених прокуратурою спільно з СБУ на території м. Києва та м. Луцьк, вищевказаних осіб будо затримано під час одержання 200 тис. гривень неправомірної вигоди, які були передані їм двома траншами.

Наразі обвинувальний акт відносно усіх чотирьох підозрюваних за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, скеровано до Печерського райсуду столиці для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...