Затримано громадянина, який вимагав та отримав $500 тис. хабара нібито для керівництва ГПУ

Генеральною інспекцією Генеральної прокуратури України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні від 27.03.2019, яке розслідується Головним слідчим управлінням Служби безпеки України за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України.

Так, у 2018 році Головною військовою прокуратурою до Дарницького районного суду м. Києва направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні від 03.11.2016 за обвинуваченням громадянина Л. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. ч. 1 ст. 263 КК України та громадянина Д. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 189 КК України. На даний час обвинувальний акт перебуває на розгляді в суді на стадії підготовчого судового засідання. Державне обвинувачення здійснюють прокурори Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України.

На початку лютого 2019 року знайомий обвинувачених громадянин Н. повідомив, що має можливість вирішити з Генеральним прокурором України Ю. Луценком та заступником Генерального прокурора – Головним військовим прокурором А. Матіосом питання щодо прийняття рішення про закриття вказаного кримінального провадження. За прийняття такого рішення, обвинуваченим громадянам Л. та Д. необхідно надати нібито для Генерального прокурора України та заступника Генерального прокурора – Головного військового прокурора неправомірну вигоду в сумі 500 тис доларів США.

18.04.2019 безпосередньо після передачі обвинуваченими громадянами Л. та Д. предмету неправомірної вигоди в сумі 500 тис доларів США громадянину Н., останнього затримано слідчими Головного слідчого управління СБУ відповідно до вимог статті 208 КПК України.

На даний час проводяться першочергові слідчі дії.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...