Затриманого у Харкові Ширяєва взяли під варту на вісім днів

Київський райсуд Харкова взяв підозрюваного у справі про рейдерське захоплення агропідприємства у 2018 році Олега Ширяєва під варту до 12 липня включно.

Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання прокурора і відправив Ширяєва в СІЗО на вісім днів — до кінця досудового слідства, повідомляє кореспондент Суспільного.

Затриманого у Харкові Ширяєва взяли під варту на вісім днів

Суспільне Харків

Саме такого запобіжного заходу і просила прокуратура, яка посилається на те, що Ширяєв не прибував за викликом слідчого. Захисник Ширяєва Дмитро Попов назвав вимоги прокуратури незаконними.

“Взяли під варту на вісім днів, які спливають за тиждень. Щодо суті ухвали можу сказати, що вона незаконна, в будь-якому випадку буде оскаржена до апеляційного суду… Слідство повинно було довести, що підозрюваний ухиляється, не з’являвся, однак доказів таких у справі ми не побачили”, — сказав адвокат Суспільному.

“Він являвся, проживав, відповідав на виклики. Маємо надати відповідні документи, це буде на пізніших етапах — в ході апеляційного оскарження”, — додав він.

У суді та навколо нього посилили заходи безпеки.

Затриманого у Харкові Ширяєва взяли під варту на вісім днів

Суспільне Харків

До суду прийшли представники “Національного корпусу” на чолі з головою обласного осередку Костянтином Немічевим. Свою присутність Суспільному вони коментувати відмовились.

Що відомо

  • Екскомандира роти поліції “Східний корпус” та екскерівника однойменної громадської організації Олега Ширяєва, який у 2020 році заявив про прихильність до “Опозиційної платформи — За життя” та став координатором організації “Патріоти — За життя”, затримали 5 липня 2021 року у справі про спробу захоплення елеватора у Занках (2018 рік) та нападі на будинок у Краснокутську (2015 рік). У 2018 році за цими епізодами Ширяєв кілька місяців перебував під вартою і вийшов на волю під заставу у розмірі понад 1 млн грн.
  • Як повідомили у прокуратурі 5 липня 2020 року, Ширяєв порушив встановлені слідчим суддею умови — перебуваючи під заставою, не з’являвся за викликом слідчого для ознайомлення з матеріалами справи. Суд оголосив його у розшук з метою примусового приводу.
  • 30 червня 2021 року у Харкові стріляли у 31-річного Артема Мошенського, близького до Азовського руху та “Національного корпусу”. В “Нацкорпусі” пов’язували напад з Олегом Ширяєвим. Сам він заявив про непричетність до цього злочину. У поліції розслідують стрілянину як замах на вбивство. За інформацією прокуратури, затримання Ширяєва 5 липня з цим нападом не пов’язане.

You may also like...