Завдяки СБУ тюремні строки отримали троє зрадників, які шпигували для РФ на східному фронті

Завдяки доказовій базі Служби безпеки України реальні терміни ув’язнення отримали ще троє зрадників, які розвідували позиції ЗСУ поблизу лінії східного фронту.

Насамперед зловмисників цікавили місця тимчасової дислокації передових підрозділів Сил оборони на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках.

Також вони намагались виявити пункти базування ППО та маршрути переміщення важкої бронетехніки в районі Краматорська та у прифронтовій Дніпропетровщині.

Співробітники СБУ затримали всіх трьох ворожих поплічників у результаті спецоперацій навесні 2022 та восени 2023 року.

Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив одному із зловмисників 7 років тюрми, інший – отримав 10 років ув’язнення, а ще один зрадник проведе за ґратами 12 років.

Як встановило розслідування, всі троє засуджених є мешканцями Донецької та Луганської областей. Зловмисники працювали на воєнну розвідку окупаційних угруповань Південного військового округу збройних сил росії.

Так, один із них був на прямому зв’язку з командиром розвідувального підрозділу 100-ї окремої мотострілецької бригади російських військ.
Інший зловмисник переїхав на Дніпропетровщину, де відслідковував пукти базування ППО, а також переміщення військових колон українських захисників у напрямку передової.

Щоб збирати «потрібну» інформацію, він влаштувався експедитором у торговельній компанії і під виглядом робочих поїздок розвідував місцевість.

Ще один поплічник агресора був учасником російської агентурної мережі, яку Служба безпеки нейтралізувала у березні 2022 року на Луганщині.

У складі ворожої групи зловмисник готував «звіти» окупантам про дислокацію підрозділів Сил оборони під час боїв за Сєвєродонецьк.

Суд визнав зрадників винними за трьома статтями Кримінального кодексу України:

– ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 111 (державна зрада);

– ч. 7 ст. 111-1 (надання збройним формуванням країни-агресора допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ);

– ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану);

Розслідування проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва органів прокуратури.

Служба безпеки України

You may also like...