Жителька Горішніх Плавнів отримала покарання за неправдиві повідомлення про підготовку вибухів 

Крюківський районний суд Кременчука затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Кременчуцької місцевої прокуратури та 43-річною жителькою Горішніх Плавнів, яка обвинувачувалася у неправдивих повідомленнях про підготовку вибухів.

Зазначена особа засуджена за ч. ч. 1, 2 ст. 259 КК України до 4 років позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України звільнена від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на 3 роки.

У вересні 2019 року, перебуваючи у квартирі за місцем свого  проживання у м. Горішні Плавні, з власного мобільного телефону жінка набрала номер «102» і повідомила про підготовку вибуху будівлі відділення поліції № 2 Кременчуцького відділу поліції ГУ НП в Полтавській області. Упродовж того ж дня вона повідомила про замінування ще 2 кафе, бару та 2 магазинів, розташованих у м. Горішні Плавні, при цьому достовірно знаючи, що поширена нею інформація є неправдивою.

Раніше до кримінальної відповідальності зловмисниця не притягувалася. У скоєному щиро розкаюється.

Довідково: за ч. ч. 1, 2 ст. 259 КК України – завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, вчинене повторно.

Прес-служба прокуратури Полтавської області

You may also like...