Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 06.09.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 222 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 429 (44,4 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 7 вбивств, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 56 пограбувань, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено 3 пістолети, гвинтівку, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 г вибухівки та 268 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 165 осіб, у яких вилучено 56,5 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 118 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 38 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 59 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 26 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 179 дорожньо-транспортних пригод, у яких 24 особи загинули та 208 – травмовані.

26 листопада минулого року в місті Енергодар в під’їзді житлового будинку було знайдено мертвого місцевого жителя з вогнепальними пораненнями. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано жителя міста Дніпрорудне. Попередньо встановлено, що він увечері 25 листопада зазначеного року, з метою розподілу сфер кримінального впливу, пострілами з пістолета-кулемета “Скорпіон” вбив потерпілого. Зброю вилучено.

5 вересня в місті Дніпропетровськ на вулиці було знайдено мертвого місцевого жителя з травмою голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя села Дмухайлівка. Попередньо встановлено, що він увечері 3 вересня на вулиці під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У селі Білогородка Рівненської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 2 вересня на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, рукояткою коси заподіяв смертельні тілесні ушкодження односельцю.

27 серпня в місті Харків на вулиці було знайдено мертву місцеву жительку з ознаками удушення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він на вулиці під час раптово виниклої сварки задушив потерпілу.

У місті Хмельницький в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони вдень 3 вересня на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяли смертельні ножові поранення місцевому жителю.

5 вересня о 21.00 на околиці села Мокрець Київської області знайдено в непритомному стані з вогнепальним дробовим пораненням спини місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя села Заворичі. Попередньо встановлено, що він декілька хвилин тому поблизу села Мокрець після спільного вживання спиртних напоїв, під час необережного поводження із своєю зареєстрованою мисливською рушницею, заподіяв зазначене поранення потерпілій. Зброю вилучено.

У місті Носівка Чернігівської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 29 серпня разом з жителем зазначеного міста увірвалися до будинку подружжя, пострілом з обрізу мисливської рушниці заподіяли дробове поранення ноги господарю, нанесли тілесні ушкодження його дружині й викрали 16 тис. грн., вироби із золота та мопед. Вживаються заходи щодо розшуку співучасника злочину та зброї.

У Києві в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері проникли до квартири співробітника прокуратури й викрали барсетку, у якій знаходилися зареєстрований спецзасіб “Форт-12Р”, призначений для стрільби гумовими кулями, 1,2 тис. доларів США, 800 грн., два мобільні телефони та службове посвідчення. Частину викраденого вилучено.

5 вересня о 14.30 у місті Судак у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Республіки Грузії. Попередньо встановлено, що він увечері 3 вересня проник до квартири місцевої жительки й викрав електропобутову техніку.

5 вересня о 18.10 у Києві затримано громадянина Республіки Грузії. Попередньо встановлено, що він декілька хвилин тому на вулиці з сумки киянки викрав гаманець, у якому знаходилися 650 грн. та мобільний телефон (вилучено).

У селі Вілінове Автономної Республіки Крим за місцем проживання пенсіонерки вилучено 10 кг марихуани.

У Харкові на залізничному вокзалі затримано громадянина Республіки Грузії у якого вилучено 1 г героїну.

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відкритого акціонерного товариства. Вони, при відсутності угоди між зазначеним ВАТ та товариством з обмеженою відповідальністю на надання послуг мобільного зв`язку та купівлі мобільних телефонів (фактично надані не були), незаконно перерахували на банківський рахунок останнього товариства грошові кошти в сумі 293,7 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Запоріжжі працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито співробітника правління садово-городнього товариства. Він отримав 2,9 тис. доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння йому у вступі до зазначеного товариства та подальшого отримання ним земельної ділянки для ведення власного господарства. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю які в 2004 році підробили податкові та бухгалтерські документи щодо придбання в товаристві з обмеженою відповідальністю насіння цукрового буряка на загальну суму 12 млн. гривень. У подальшому вони уклали фіктивну угоду з естонською фірмою на здійснення експортної поставки вказаного насіння. Після цього склали та надали до державної податкової інспекції в місті Львові податкову декларацію та намагалися отримати відшкодування ПДВ на суму 2 млн. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ст.15, ч.4 ст.190 та ч.1 ст.205 КК України (замах на злочин, шахрайство та фіктивне підприємництво)

На Одещині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито співробітника одного з Вузів. Він вимагав та отримав 10 тис. доларів США хабара від місцевої жительки за сприяння у переведенні її з філії університету до зазначеного Вузу. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника сільського господарства. Він у минулому році здійснив незаконне відчуження 10 гаражів (належали райдержадміністрації), які в подальшому були реалізовані приватним особам. Унаслідок протиправних дій правопорушника державі завдано збитки на суму понад 245 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)

На Херсонщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох співробітників УМНС України. Вони вимагали та отримали 1 тис. грн. хабара від директора приватного підприємства за непритягнення його до адміністративної відповідальності за виявлені порушення протипожежної безпеки. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

ДЗГ МВС України

You may also like...