«Лібералізація» кордону для осіб, які незаконно відвідували Крим, поступово легітимізує анексію півострова – Геращенко

Неофіційна “лібералізація” з боку нинішньої влади прикордонного режиму для осіб, які незаконно відвідували Крим, крок за кроком наближає легітимізацію анексії півострова.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook пише співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко, аналізуючи події останніх тижнів – приїзд до Києва знімальної групи телеканалу Міноборони РФ “Звєзда”, виступ у шоу “95-го кварталу” шведського виконавця Dr.Alban, анонсовану лекцію Ірини Хакамади та останній скандал з виступом російської блогерки Мітрошиної.

Передає  пресслужба партії “ЄС”.

“В попередньому скликанні ВР наша делегація в ПАРЄ кожної сесії піднімала питання неприпустимості незаконного відвідування окупованого Криму іноземними політиками. Ми влаштовували обструкцію ліваку з Німеччини, який потім обходив нас десятою дорогою, ми зробили все можливе, аби керівництво Національної Асамблеї і Сенату Франції виправдовувалося за незаконну самовільну поїздку своїх проросійських правих, які сфоткалася в Криму на фоні пам‘ятника зеленим человєчкам. Ми як делегація публічно і жорстко реагували на кожен факт незаконного перетину українського кордону, відвідини Криму і Донбасу, засуджуючи будь-які спроби легітимізації анексії і окупації. Таку саму активну позицію займали профільні комітети закордонних справ і євроінтеграції, їх керівники Ганна Гопко і Марія Іонова, всі члени комітетів не залишали без реакції жодного подібного вояжу”, – нагадала Ірина Геращенко.

Вона також наголосила на важливості мати єдину позицію усіх органів влади у питаннях зовнішньої політики: “Ми говорили в один голос з АП і МЗС, використовуючи всі важелі парламентської дипломатії для захисту суверенітету, територіальної цілісності, кордонів нашої Країни”.

“Що ж відбувається зараз? “Делегації “лднр” зустрічаються в Мінську з німецькими проросійськими депутатами, членами ПАРЄ. Нуль реакції української влади, парламенту, нашої делегації і профільних комітетів”, – констатує Ірина Геращенко.

“Щодня у ЗМІ читаємо новини про все нових і нових зальотних гостей, які ще вчора заробляли гроші в окупованому Криму і відпрацьовували рублі заявами про “невизначений статус” або “исторически русский Крым”. А тепер доктори Албани, лібєральні Хакамади, звьозди “Звєзд”, якісь блогєрші, реперші виступають у Києві, веселять невибагливу публіку, читають лєкції младшим браттям”, – іронізує Геращенко.

Вона також акцентувала увагу на тому, що Росія у своїх інтересах використовує міжнародні правові механізми для безпідставного переслідування за кордоном українських громадян.

“Поки частина українських депутатів (не слуги, звичайно), політиків, громадських діячів знаходиться в чорних списках Кремля, їм заборонено в’їзд в Росію, й ще за надуманими червоними картками Інтерполу, інспірованими РФ, їх можуть затримати в третіх країнах – в Київ, як мухи на мед, злітаються русскомирці”, – зазначила Геращенко.

“При цьому окуповані Крим і Донбас залишаються закритими для міжнародних моніторингових і гуманітарних місій, в тому числі для МКЧХ. Але там вільно шастають всі, хто підтримує політику Путіна про “кримнаш”, – наголосила народний депутат.

“Що взагалі відбувається? В нас вже не діє заборона на в’їзд особам, які грубо порушили українське законодавство про незаконний перетин кордону? СБУ, прикордонна служба усвідомлюють ризики такої “лібералізації”? МЗС, ОП розуміють, що кожен подібний візит – це ще один крок до легітимізації анексії Криму, визнання, що порушувати наш кордон можна. Що все це віддаляє нас від повернення Криму”, – переконана Ірина Геращенко.

“Вже цього місяця відбудеться сесія ПАРЄ. За участі російської делегації. Як наші депутати збираються захищати Крим і Донбас, якщо вони весь цей час мовчать”, – дивується співголова фракції «Європейська Солідарність”. // “Прямий”

You may also like...