Протести під НБУ проплачені – Нацбанк зібрав докази та передав у поліцію

Національний банк надав правоохоронним органам докази того, що мітинги, які тривають під будівлею установи не спонтанні, а проплачені.

Про це повідомив голова Нацбанку Яків Смолій після спільного засідання з комітетом Верховної Ради з питань податкової та фінансової політики, яке відбулося у приміщенні НБУ 27 листопада, зазначає Громадське.

«Ми подали заяви до правоохоронних органів про те, що мітинги сьогодні проплачені. У нас є свідки, є зафіксовані моменти того, як людям платять за те, що вони тут стоять», — повідомив Смолій.

Голова НБУ зазначив, що очікує, що правоохоронці вжиють заходів та втрутяться у ситуацію.

Related image

Смолій ще раз підтвердив, що нацбанк підозрює в організації мітингів колишнього власника ПриватБанку Ігоря Коломойського, який таким чином намагається зірвати співпрацю України з МВФ. Також голова НБУ додав, що до організації мітингів причетний депутат від фракції «Слуга народу» та член фінансового та податкового комітету Ради Олександр Дубінський.

За словами голови профільного комітету Данила Гетсманцева, у Дубінський під час засідання комітету, яке відбулося у приміщенні Нацбанку, не підтвердив, що причетний до організації мітингів, однак висловив підтримку мітингарям.

Зазначимо, що 27 листопада правління Національного банку зробило офіційну заяву, у якій повідомило про тиск Ігоря Коломойського на діяльність установи.

23 листопада Коломойський заявив, що ПриватБанк повернуть йому «найближчим часом» і «МВФ про це знає».

25 листопада учасники мітингу біля Національного банку намагалися прорватися у будівлю установи. У мітингу брали участь працівники з підприємств олігарха Ігоря Коломойського.

You may also like...