Україна та Катар підписали декларацію про поліцейське співробітництво

Голова Нацполіції України Сергій Князєв та начальник поліції Держави Катару генерал-майор Саад бін Джассім аль-Кулайфі підписали спільну декларацію про наміри між МВС Держави Катар та Національною поліцією України.

Документом передбачається здійснювати співробітництво у сферах боротьби зі злочинністю, особливо в її транснаціональних організованих формах, тероризмом, торгівлею людьми та нелегальній міграції, кіберзлочинністю, незаконним обігом наркотиків.

За словами Арсена Авакова, Україна високо цінує відносини із Катаром, який послідовно підтримував територіальну цілісність України на усіх міжнародних аренах.

«Ми провели зустріч із прем’єр-міністром Катару шейхом Абдуллою бін Нассером бін Халіфа Аль Тані і підписали Декларацію про взаємне співробітництво між поліцейськими відомствами по низці питань. Зокрема, боротьба з кіберзлочинністю та транскордонною злочинністю. Це дозволить зробити радикальний прорив у питаннях, що стосуються обміну інформацією. Ми високо цінуємо розвиток та поглиблення міжнародного співробітництва в сфері національної безпеки між нашими країнами», – зазначив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Окрім цього, декларація сприятиме розширенню професійних контактів між правоохоронними відомствами обох країн з метою обміну статистичною інформацією та аналітикою.

«Для нас це абсолютно новий і дуже важливий напрям роботи, адже Держава Катар – стала першою державою на Близькому Сході, з якою ми співпрацюватимемо у правоохоронній сфері. Тут нас особливо цікавить досвід впровадження передових інформаційних технологій у роботі поліції, зокрема у блоці превенції. Це сучасні стандарти, до яких ми прагнемо», – сказав глава Нацполіції Сергій Князєв.

Нагадаємо, під час офіційного візиту міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Нацполіції Сергія Князєва в державу Катар було завершено всі формальності для початку з 2 листопада цього року повноцінного безвізового режиму, досягнуто ряд домовленостей про поліцейське співробітництво. Також українська делегація відвідала Міжнародну виставку технологій внутрішньої національної безпеки і поліцейського обладнання MILIPOL Qatar 2018.

Катар – надійний та послідовний партнер України, який підтримує на міжнародній арені територіальну цілісність України, зокрема в ООН. Катар пріоритетний торговий партнер для нашої держави, за минулий рік товарообіг між державами зріс на 38,3%. Також Держава Катар країна №1 у світі за обсягом ВВП на душу населення, №1 у світі за обсягами експорту LNG зрідженого газу і №3 у світі за розвіданими покладами природного газу.

Департамент комунікації МВС України

You may also like...