Засідань Ради на цьому тижні не буде через «відрядження» нардепів «на передову». Учасників бойових дій побільшає?

У Верховній Раді України у вівторок раптово скасували засідання, які мали відбутись цього тижня, оскільки запланували «комплексний звіт для Сенату США», повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

«Офіційна причина: «терміново потреба зробити комплексний звіт для Сенату США», – написав депутат у  своєму Telegram-каналі.

При цьому він додав, що напередодні на засіданні погоджувальної ради чотири міністри просили прийняти низку необхідних законопроєктів.

«Зрозуміло, що без голосів «союзників» з груп, які тимчасово поїхали за кордон і не повернулись вчасно,  всякі «хотелкі» ОП не пройшли б…. Але там по порядку денному купу важливих інших законів були: соціальні, освітні, військові…. Як мінімум ратифікацій штук 10-ть було у порядку денному. Але відсутність «хотелок» одразу інтерпретували як «нічого важливого» і відмінили всі засідання», – додав Железняк.

Згодом депутат зазначив, що за два парламентські дні Верховна  Рада мала розглянути 48-м законопроектів та ще 55 були на черзі на п’ятницю, однак те засідання скасували ще в понеділок.

Ірина Геращенко у свою чергу заявила, що зараз у президентській фракції «Слуги народу» формують три групи по 10 депутатів, які мають поїхати на військові позиції і зробити звіт про фортифікації «для Сенату».

Депутат Олексій Гончаренко вважає, що парламент увійшов в кризу, та зазначив, що і без таких перенесень депутати збираються на засідання 4-5 днів на місяць, хоча мали б працювати кожен другий тиждень..

«Це просто бардак. Знаєте хто більше всього подав правок до урядового законопроєкту про мобілізацію? Слуги Народу. Тобто Слуги Народу, які обирали цей уряд не погоджуються з підготовленим урядом законопроєктом.  І тепер питання, а чому цю поїздку на фронт не перенести на після засідання Ради? Чому не перед засіданням? Парламент і так в найкращому випадку збирається 4-5 днів на місяць», – написав  він.

 

You may also like...