Чому зростає кількість дітей які хочуть навчатись програмуванню

Сучасні покоління мають деякі переваги, коли мова йде про раннє навчання компʼютерним технологіям. Завдяки державним та приватним інвестиціям в онлайн школи багато учнів мають доступ до комп’ютерів. Це відкриває величезні можливості для дітей, які потім можуть знайти вихід для своїх творчих та технічних інтересів як вдома, так і в школі. Із ширшим доступом до цифрових засобів у дітей також з’являється більше можливостей вивчати програмування. Уявіть, що ви вже мали можливість програмувати власні ігри в дитинстві, а не просто грати в них.

Програмування в дитинстві – це ідеальний спосіб розкрити свій творчий потенціал у навчальний і корисний спосіб. Сьогодні є багато можливостей для дітей навчитися програмуванню, це й онлайн школа, технічні гуртки в дитячих центрах та факультативи у звичайних школах.

Програмування для дітей

Сьогодні багато дітей мають доступ до власного комп’ютера, щоб навчатися програмуванню

Чому все більше дітей вивчають програмування

В останні роки все більш значним стає загальний тренд для розвитку цифрової освіти в тому числі зріс попит на навчання програмуванню. Фахівці навчального центру “JustSmart” зазначають, що  помітили це аналізуючи кількість охочих записатись на  курси програмування для дітей, яка зростає з року в рік.

ІТ-індустрія постійно шукає нових талантів, і річ у тому, що у світі існує величезний дефіцит програмістів та ІТ-спеціалістів в цілому. Тому той, хто не хоче навчати свою дитину програмувати для творчого, технічного аспекту та вирішенню проблем,   може  зробити це заради соціальної вигоди, яку створює отримання таких знань.

Існує багато різних способів навчитися програмуванню в дитинстві.  Перевага додатків і програм полягає в тому, що їх можна робити самостійно або разом з батьками чи друзями. Онлайн-школи — це хороший спосіб навчання, оскільки дають змогу дотримуватись плану курсу, розробленого для того, щоб зробити навчання якомога кращим і легким, а за допомогою онлайн-курсів також можна навчатися вдома у своєму темпі.

Чому дітям варто вивчати програмування?

Програмування має багато переваг, і одна з найважливіших — усі можливості та двері, які відкриває ця професія. Але є й більше. Ось кілька причин, чому програмування для дітей є таким важливим, на думку фахівців.

  • Програмування – це творчість
    За допомогою програмування ви можете робити майже все в цифровому світі. Програмування сьогодні майже скрізь, у всьому, від транспортних засобів до мікрохвильових печей і медичних засобів. Якщо ви, наприклад хочете створити власного робота, програмування є наріжним каменем.
  • Програмування тренує мозок
    Програмування можна розцінювати як уміння розв’язання проблем. За допомогою програмування ви вирішуєте проблеми. Розв’язувати складні задачі – це тренувати свій мозок. Є дослідження, які вказують на те, що ті, хто програмує, мають кращі аналітичні здібності, пам’ять і мовні навички (не лише мови програмування).
  • Програмування допомагає нам краще розуміти технології
    Розуміння сучасних технологій є надзвичайно важливим, не в останню чергу тому, що ми рухаємося до суспільства, яке все більше й більше базується на технологіях. Вивчаючи програмування, ми можемо зрозуміти, як працюють технології та чому вони працюють саме так.

Навчання програмуванню в дитинстві відкриває багато можливостей у майбутньому, і, навчившись програмувати, діти також навчаються розуміти технології та цифровий світ, у якому ми живемо. Молоді програмісти вважають, що програмування — це базові знання, які повинен мати кожен. Враховуючи суспільство, в якому ми живемо сьогодні, програмування стає все більш важливим, тому навчання програмуванню в дитинстві відкриває неймовірну кількість дверей.

You may also like...