Голова Ради Андрій Парубій підписав закон про державну мову

Верховна Рада України не підтримала постанови, які блокували підписання спікером парламенту та президентом закону про державну мову.

Так, постанова нардепа Вадима Новинського набрала 34 голоси, постанова Нестора Шуфрича – також 34, постанова Олександра Долженкова – 33, постанова Михайла Папієва – 33.

Далі голова Ради Андрій Парубій підписав документ і пообіцяв невідкладно його передати на підпис президенту України.

Голова Верховної ради Андрій Парубій запевнив у повній рішучості підписати закон про функціонування української мови як державної після 14 травня.

Європейська Комісія планує вивчити й дати свою оцінку ухваленому Верховною Радою України закону про функціонування української мови як державної.

Раніше народний депутат від “Блоку Петра Порошенка” Олександр Співаковський заявив, що закон про державну мову завершує конструкцію державності і соборності України, а українська мова у нашій країні буде не роз’єднувати, а об’єднувати людей.

25 квітня Верховна Рада України ухвалила законопроект №5670-д “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

За словами глави фракції “БПП” Артура Герасимова, закон про функціонування української мови як державної захищає одночасно і українську мову, і мови національних меншин.

Глава міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто назвав неприйнятним ухвалений в Україні закон про державну мову. // Прямий

You may also like...