Горбатюк не виключив автентичності скандальних аудіозаписів з директором ДБР Трубою

Деякі ознаки вказують на автентичність скандальних аудіозаписів з кабінету директора Державного бюро розслідувань Романа Труби, які нещодавно з’явились у мережі.

Про це у ефірі “Прямого” заявив колишній начальник Управління спецрозслідування Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

“Можу оцінювати фактично розвиток подій порівнюючи з записами. Мається на увазі з квітня місяця я листувався з ДБР з приводжу створення відділу чи управління для розслідування майданівських справ. І це закінчилось нічим, фактично не переймалися цим питанням. А це звучить і у розповіді. Фактично підрозділ було створено день чи два назад і виключно через резонанс, який підняли адвокати і родини Небесної Сотні. І в цій частині можливо припустити, що це відповідає дійсності.

Якщо буде підтверджено автентичність цих записів, то на це має бути реакція. Це має призвести до зміни взагалі підходів до формування правоохоронних органів – Генеральної прокуратури – бо кожна влада мала бажання впливати на правоохоронців”, – зазначив Горбатюк.

За його словами, якщо справжність записів з кабінету директора ДБР Романа Труби підтвердиться, то це має стати точкою відштовхування для реформування правоохоронних органів.

Також Горбатюк додав, що якщо за цими плівками буде порушено кримінальну справу, то її має право розслідувати Національне антикорупційне бюро.

Раніше політолог Андрій Смолій заявив, що ДБР переслідує виключно тих людей, які заважають чинній владі та Кремлю.

Нагадаємо, в інтернеті з’явився аудіозапис, на якому чутно, як глава Державного бюро розслідувань Роман Труба “радиться” з главою офісу президента Андрієм Богданом щодо наступного виклику до ДБР п’ятого президента України Петра Порошенка. 

Також раніше в мережі оприлюднили аудіозапис, де очільнику Державного бюро розслідувань (ДБР) Роману Трубі радять не перейматися “справами Майдану”.

You may also like...