На новорічні та різдвяні свята поліція працюватиме в посиленому режимі

Зокрема, передбачено максимальне перекриття нарядами місць масового перебування громадян та їх обстеження вибухотехніками. До проведення масових дитячих заходів залучатимуться інспектори ювенальної превенції та шкільні офіцери Департаменту патрульної поліції. Про це сьогодні, 28 грудня, повідомив заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич під час селекторної наради за участі керівників територіальних підрозділів під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового.

Перший заступник глави МВС України Сергій Яровий наголосив, що на час проведення новорічно-різдвяних свят керівники обласних підрозділів поліції повинні мати відповідні розрахунки сил та засобів, а також оперативно реагувати на будь-які нештатні ситуації.

«Ми проводили командно-штабні навчання, тож алгоритм взаємодії між підрозділами Нацполіції, Нацгвардії, рятувальників та прикордонників – ми все це відпрацювали. Хотів би, щоб ви звернули увагу на ті завдання і ті заходи, які будуть відбуватися. І в той же час, щоб ви були готові до вирішення якихось нештатних ситуацій», – наголосив Сергій Яровий.

Заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич зазначив, що на час проведення новорічних та різдвяних свят відомством розроблено комплекс заходів із забезпечення безпеки та порядку.

Зокрема, передбачено максимальне перекриття нарядами поліції місць масового перебування громадян та їх обстеження вибухотехніками. Також планується створення додаткових слідчо-оперативних груп та груп документування.

Крім того, в місцях проведення дитячих святкових заходів працюватимуть інспектори ювенальної превенції та шкільні офіцери Департаменту патрульної поліції. У разі потреби поліція здійснюватиме супроводження організованих груп дітей.

Олександр Фацевич додав, що обов’язково необхідно забезпечити максимальну присутність правоохоронців у місцях релігійних відправ та поблизу культових споруд.

«Заздалегідь узгодьте з настоятелями храмів питання комісійних обстежень. Робота поліції має бути спрямована на забезпечення безпеки громадян та недопущення будь-яких провокацій», – наголосив Олександр Фацевич.

Департамент комунікації Національної поліції України

You may also like...