У ПЦУ почали робити антисептики і безкоштовно роздавати людям

Православна церква України почала виготовляти антисептики. Інформацію оприлюднили на Facebook-сторінці “Cоціальне служіння київської митрополії ПЦУ”, передає “5 канал”.

Священнослужителі роблять антисептики для рук за рецептом Всесвітньої організації охорони здоров’я. Безкоштовно роздаватимуть їх людям літнього віку – тим, хто опинився у скрутній ситуації або не має наразі житла. Першу партію зі 150 пляшечок вже роздали у Києві. Загалом 2 тис. флаконів розповсюдили у столиці та надіслали до Маріуполя, Харкова, Одеси.

“Соціальне служіння київської митрополії ПЦУ” звертається до небайдужих із закликом долучитися фінансово або ж реагентами для виготовлення антисептиків. Інформацію для допомоги розмістили на своїй сторінці у Facebook.

“Перше, що спонукало – це бездомні люди, які не мають доступу до цих антисептиків, і вони можуть бути потенційно тими, хто буде розносити коронавірус. І для того, щоб якось їх убезпечити – ми почали виготовляти для них… До понеділка нам треба віддати 2 тис., але основна ж проблема завжди в реагентах. А саме – в спирту, якого просто неможливо купити. Будемо шукати далі, можливо хтось побачить цей сюжет і захоче нам допомогти”, – зазначив керівник відділу соціального служіння Київської митрополії ПЦУ Роман Холодов.

 

You may also like...