В Україні полегшили процедуру отримання водійського посвідчення

Вирішено скоротити теоретичну частину навчання майбутніх водіїв.

У вівторок, 10 травня, Кабмін вирішив спростити в Україні процедуру навчання й отримання водійських прав у Сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ.

Тепер водійські права в Україні легше отримати / фото УНІАН

Тепер водійські права в Україні легше отримати / фото УНІАН

Спрощення процедури отримання посвідчення водія передбачено постановою “Про навчання водіїв та державну реєстрацію транспортних засобів у період дії воєнного стану в Україні”, яку прийняв уряд.

В Кабміні додали, що завдяки постанові, люди, які змінили місце проживання, зможуть скласти практичний іспит для отримання документа не в тому Сервісному центрі МВС, в якому здавали теорію.

Громадяни, які переїхали, також зможуть отримати водійське посвідчення у будь-якому Сервісному центрі міністерства, незалежно від того, де вони складали іспити.

Постановою дозволяється проводити навчання з теорії онлайн за допомогою різних засобів інформаційно-комунікаційного зв’язку, наприклад, Google meet, Zoom чи Skype.

Документом також передбачається скорочення терміну навчання майбутніх водіїв на категорії В (легкові авто) та C1, C, С1Е, СЕ (вантажні машини з причепом) шляхом зменшення на 20% теоретичної частини. Буде ущільнено викладання тем “етика водія ТЗ (транспортного засобу – Ред.)”, а також “Будова і технічне обслуговування ТЗ”. // УНІАН

You may also like...