Байден анонсував новий пакет допомоги Україні на $800 млн: з ППО і зброєю для атак

Президент США впевнений, що війна завершиться поразкою РФ.

Президент США анонсував новий пакет допомоги Україні вартістю в $800 млн.

Госдепартамент США обещает назначить посла в Украине в ближайшее время –  сенатор | Украинская правда

Про це президент США Джо Байден заявив на підсумковій пресконференції за результатам саміту НАТО.

“Я скоро про це оголошу – це буде ще 800 млн допомоги включно з протиповітряної обороною і зброєю для атаки. Це буде наступний транш допомоги”, – заявив він.

США і союзники будуть надавати допомогу Україні для боротьби з Росією стільки, скільки необхідно.

“Будемо підтримувати Україну стільки, скільки треба”, – пообіцяв він.

Байден зазначив, що окупант платить за вторгнення в Україну високу ціну. Впнрше за століття РФ наблизилась до дефолту, вона втратила значну частину своєї економіки, втратила доступ до високих технологій, необхідних для видобутку нафту.

“Ми будемо підтримувати Україну, всі союзники будуть підтримувати, скільки це потрібно буде. Україна вже завдала значного удару Росії. РФ уже втратила свої позиції, і весь світ дивиться на те, як вони намагались захопити всю Україну, Київ – програли, Донас не можуть захопити. Не знаю, як це завершиться, але це буде поразка Росії в Україні”, – впевнений президент США.

Він додав, що завдання США – щоб українці мали все озброєння, яке раціонально постачати.

Американський президент додав, що ціни на бензин в світі зросили саме через Росію, і продовольча криза розвивається через те, що РФ не випускає українське зерно з портів. Для ще більшого тиску на РФ планується обмеження цін на нафту.

Нагадаємо, зустріч лідерів країн НАТО проходила в Мадриді. За результатами саміту Росію оголосили основною і прямою загрозою Альянсу. Раніше вона була стратегічним партнером. // LB.ua

You may also like...