Байден підписав законопроєкт про виділення Україні $40 млрд.

Новий пакет допомоги передбачає спрямування $6 млрд на зброю для України та навчання збройних сил.

Президент США Джозеф Байден підписав закон про виділення 40 мільярдів доларів Україні до кінця 2022 фіскального року, 30 вересня.

​Байден підписав законопроєкт про виділення Україні $40 млрд

Джо Байден. Фото: EPA/UPG

Про це повідомляє “Голос Америки” з посиланням на пресслужбу Білого дому.

Текст закону, після голосування в Сенаті США цього тижня, було доставлено на підпис президентові до Південної Кореї, де Байден перебуває з візитом.

Президент США подякував лідерам обох палат Конгресу “за швидке внесення цього законопроєкту, щоб гарантувати, що фінансування для цих важливих потреб не буде припинятися”.

“Ресурси, які я просив, дозволяють нам надсилати ще більше зброї та боєприпасів в Україну, поповнити власні запаси та підтримувати війська США, які дислокуються на території НАТО”, – йдеться у заяві Білого дому.

Новий пакет допомоги передбачає спрямування $6 млрд на зброю для України та навчання збройних сил, більше $8 млрд – на поповнення військових запасів США, які зменшились через надання зброї Україні. Майже $4 млрд фінансування буде спрямовано на зміцнення сил США в європейському регіоні. Більше $8 млрд піде на економічну підтримку України, тощо. // LB.ua

You may also like...