Данія вирішила передати Україні всю свою артилерію

Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен закликала європейські країни передати Україні боєприпаси та системи ППО, оскільки вони їй зараз потрібніші.

Про це Фредеріксен заявила під час виступу на 7-му Українському ланчі в Мюнхені, організованому Фондом Віктора Пінчука, повідомляє Укрінформ.

Очільниця данського уряду зауважила, що у дискусіях на Мюнхенській безпековій конференції недостатньо проступає невідкладність передачі Україні тих озброєнь, які їй потрібні зараз.

У цьому контексті вона зазначила, що європейські лідери часто посилаються на проблеми з виробництвом зброї як на перепону збільшенню постачань, і наразі відкривають нові оборонні підприємства на перспективу.

“Але Україна у нас просить боєприпаси і артилерію зараз. Ми, Данія, вирішили передати Україні всю свою артилерію. Тому вибачте, друзі, в Європі є військове обладнання, це питання не лише виробництва. У нас є зброя, боєприпаси, системи ППО, які ми поки що не використовуємо. Їх треба передати Україні”, – сказала Фредеріксен.

Вона також заявила, що незалежно від того, що наразі відбувається в США, Європа сама повинна нести відповідальність за себе і свою безпеку.

«Нам треба робити більше», – акцентувала прем’єр-міністерка Данії.

Як повідомляв Укрінформ, у Мюнхені проходить міжнародна безпекова конференція, під час якої провідні урядовці й політики світу, представники міжнародних організацій, громадськості та наукової спільноти обговорюють найгостріші глобальні проблеми сьогодення.

You may also like...