Нацполіція документує злочини російських окупантів у селі Бервиця на Київщині

Тут майже місяць перебували військові рф: облаштували штаб, захопили будинки місцевих жителів, мародерили і залякували людей. Двох чоловіків катували та вбили. Тож поліцейські встановлюють постраждалих від дій окупантів, зниклих та підданих насильству громадян.

Про це вчора 21 квітня, під час брифінгу за участю провідних іноземних та вітчизняних ЗМІ повідомив заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Артур Добросердов.

Возможно, это изображение на открытом воздухе и кирпичная стена

За його словами, наразі правоохоронці працюють на деокупованих та розмінованих територіях, на яких слідчі та криміналісти можуть проводити слідчі дії:

Возможно, это изображение на открытом воздухе

«З початку війни слідчі та дізнавачі Нацполіції розпочали більше восьми тисяч кримінальних проваджень за фактами злочинів, що вчинені військовослужбовцями російської федерації. 2500 із них зафіксовано на території Київської області».

Возможно, это изображение 1 человек и на открытом воздухе

Відучора слідчі підрозділи Нацполіції розпочали відпрацювання села Бервиця Броварського району на Київщині.

«Слідчими напрацьований відповідний алгоритм, який включає в себе встановлення осіб, які перебували під час окупації на території, розшук осіб, які загинули під час окупації, які були піддані насильству, фіксування зруйнування майна, крадіжки майна. А також ми фіксуємо військову техніку, місця дислокації окупантів, максимально намагаємося зібрати сліди їх перебування», – повідомив Артур Добросердров.

До цієї роботи залучені слідчі, криміналісти, вибухотехніки Нацполіції з інших регіонів, а також співробітники ДСНС і військовослужбовці.

Заступник начальника Броварського районного управління – начальник слідчого відділу Олексій Шаповал розповів, що село Бервиця стало одним із перших окупованих населених пунктів Київщини:

«Окупація села відбувалася з 2 по 30 березня. Зараз тут проводиться документування руйнувань садиб і будівель мирного населення, знищення автомобілів, фіксація випадків мародерства з житлових будинків».

Наразі в селі працює три слідчо-оперативні групи, які задокументували загибель двох місцевих чоловіків від рук рашистів. Також зафіксовано руйнування 30 житлових будинків та 10 автомобілів цивільного населення.

«Тут стояла колона військ російської федерації, яку вщент розбили наші герої-воїни Збройних сил України, а також базувався їх штаб. Тож місцеві жителі надають поліцейським важливі свідчення звірств російських загарбників», – зазначив заступник начальника Броварського районного управління.

Місцева мешканка Оксана Омельчук розповіла, що окупанти викрадали з будинків усе, що бачили: посуд, ковдри, постіль, чоловічий одяг, взуття, електронну і комп’ютерну техніку, інструменти та сільськогосподарський реманент, а також забирали консервацію, продукти, птицю і худобу.

Мешканці села, котрі були в окупації, ще довго пам’ятатимуть жах, який довелося пережити. Тож зусилля всіх поліцейських країни спрямовані на те, аби рашисти сповна відповіли за свої звірства і злочини.

#stoprussia

Національна поліція України

You may also like...