Повторний огляд обмежено придатних розпочнуть із середини травня

Із середини травня 2024 року в Україні почнуть повторний огляд для придатних військовозобов’язаних і військових, які раніше були визнані обмежено придатними.

Про це розповів заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк під час виступу на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад 12 квітня.

Він нагадав, що президент підписав закон №10313, який скасовує статус “обмежено придатний”. Нині триває погодження змін до наказу №402, що затверджує положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ. Тож із середини травня розпочнуть повторний огляд тих, хто раніше був визнаний обмежено придатним.

За словами Гаврилюка, планується збільшити “потужності команд”, які працюють у ТЦК та СП, а також перевести весь процес мобілізаційної кампанії у цифровий формат.

“Наша мета — забезпечити прозорість та оперативність кожного кроку цього важливого процесу, надати можливість кожному громадянину реалізувати свій обов’язок захисту Батьківщини”, — пояснив він.

За словами Гаврилюка, вже оцифровано дані щодо чоловіків призовного віку, які можуть потрапити під мобілізацію, в усіх 24 регіонах України та місті Києві. // Суспільне

You may also like...