Російські окупанти заявили, що тікають з Херсону

Сергій Суровікін

Російські війська здають Херсон і тікають на лівий, східний берег Дніпра. Херсон був єдиним українським обласним центром, захопленим російськими військами після 24 лютого.

Отчаянные попытки Путина в панических атаках переломить ход войны только усугубляют ситуацию

Становище міста стало загрозливим влітку – коли ЗСУ отримали від США установки HIMARS і почали обстрілювати з них мости через Дніпро, через які постачалося російське угруповання в Херсоні. У жовтні американські ЗМІ писали, що військові пропонували Володимиру Путіну залишити Херсон, щоб зберегти війська і техніку, але отримали від президента відмову.

Командувач російських військ у Херсонській області  Суровікін запропонував міністру оборони РФ   Шойгу залишити правобережну частину Херсонської області, де знаходиться Херсон. Доповідь Суровікіна транслював пропагандистський  телеканал «Росія 24».

Шойгу погодився із пропозицією Суровікіна, який заявив, що в нинішніх умовах Херсон та прилеглі населені пункти неможливо втримати. «Оцінивши ситуацію, пропоную зайняти оборону лівим берегом Дніпра», — заявив він. Суровікін назвав це рішення «важким», але заявив, що воно збереже життя людей.

«Приступайте до відведення військ і вживіть усіх заходів для безпечного перекидання техніки, озброєння та особового складу за річку Дніпро», — заявив Шойгу.

You may also like...