У Британії відреагували на рішення бойовиків “ДНР” стратити іноземних добровольців

Ліз Трасс заявила, що рішення псевдосуду не має ніякої юридичної сили, а іноземці є військовополоненими.

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс засудила рішення бойовиків “ДНР” вбити трьох іноземних добровольців, які захищали від російських окупантів Україну. Вона вказала, що іноземці є військовополоненими.

У Британії засудили "вирок" бойовиків " ДНР " до смертної кари іноземних військових / фото REUTERS

У Британії засудили “вирок” бойовиків ” ДНР ” до смертної кари іноземних військових / фото REUTERS

Про це глава британського МЗС написала в Twitter, повідомляє УНІАН.

“Я категорично засуджую винесення вироку Ейдену Есліну та Шону Піннеру, затриманих російськими маріонетками на сході України”, – йдеться в повідомленні.

За її словами, іноземці є військовополоненими. Вона назвала псевдосуд бойовиків “ДНР” фіктивним та таким, що “не має абсолютно ніякої законної сили”.

“Мої думки з сім’ями. Ми продовжуємо робити все можливе, щоб підтримати їх”, – підсумувала дипломат.

Як раніше повідомлялося, окупанти в так званій “ДНР” засудили до смертної кари іноземних добровольців, які воювали на боці України – Шона Піннера, Ейдена Есліна та Саадуна Брагіма.

За даними росЗМІ, британців Піннера та Асліна взяли в полон в Маріуполі в середині квітня, вони обидва склали присягу ЗСУ ще у 2018 році, а марокканця Саадуна – 12 березня у Волновасі, він навчався в одному з університетів України.

У Генеральному штабі ЗСУ вказали, що на них як на військовослужбовців ЗСУ поширюється правовий статус комбатантів, і в разі потрапляння в руки ворога з ними повинні поводитися як з військовополоненими.

You may also like...