В Борівському районі Харківської області виявили місце масового поховання, в могилі щонайменше 17 людей

У Харківській області в Борівському районі виявлено місце масового поховання, в могилі поховано щонайменше 17 людей, серед них як цивільні, так і військові ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Національної поліції у Харківській області.

Зображення: hk.npu.gov.ua

​​Три тіла військовослужбовців слідчі вилучили за перший день роботи. Про масове поховання повідомили мешканці села Копанки. Жителі розповіли слідству, що окупанти збирали тіла загиблих по всьому району.

13 квітня окупанти привезли тіла на двох вантажівках, екскаватором вирили яму глибиною до 3 метрів і всі тіла скинули туди. Потім місце поховання зрівняли танками.

“Попередньо, ми маємо дані про 17 тіл загиблих, але це може бути не точно. Як кажуть місцеві, наші хлопці відступали, загинули в бою і їх тут поховали”, – розповів заступник начальника слідчого управління ГУНП в Харківській області Дмитро Сойма.

Варто зазначити, що окупанти не поставили жодної позначки на могилі й не давали це зробити селянам. Лише на Великдень дозволили людям прийти на кладовище і попрацювати на місці масового поховання. Місцеві мешканці знайшли три хрести, і в такий спосіб позначили периметр могили, прибрали бур’яни.

За даними Нацполіції, всі вилучені тіла будуть направлені на судово-медичну експертизу для встановлення точних причин смерті. // Букви

You may also like...