В ДБР включили “задню” в справі підриву обороноздатності країни

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДБР.

No photo description available.

Слідчі Державного бюро розслідувань у рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за матеріалами Головного управління військової контррозвідки СБУ, 1 липня 2020 року провели санкціоновані огляди військової техніки на території кількох військових частин Повітряних сил Збройних сил України.

У ході  слідчих дій було вилучено 7 приладів НВЧ (клістрони).

Того ж дня слідчі ДБР повернули 3 прилади  до однієї з військових частин, ще 4 прилади буде повернуто сьогодні.

Керівництвом Державного бюро розслідувань ініційовано проведення службового розслідування, під час якого буде надана оцінка правомірності дій працівників ДБР.

Нагадаємо що Дня зенітних ракетних військ, яке відзначатиметься завтра, 3 липня, Державне бюро розслідувань зробило черговий «подарунок» захисникам неба. Про це йдеться в повідомленні Служби зв’язків з громадськістю Командування Повітряних Сил України.

Так, 1 липня 2020 року у зенітну ракетну бригаду Повітряних Сил ЗС України (військова частина А2860) прибули представники відділу слідчого територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Хмельницький. На підставі Ухвали судді Хмельницького міськрайсуду С.Баєва, в межах кримінального провадження №62020240000000492, слідчими ДБР складено протокол огляду та вилучено чотири НВЧ прилади (клістрони) та відповідну супроводжуючу документацію.

Такі ж дзеркальні процесуальні дії проводяться в зенітних ракетних бригадах на Одещині (в/ч А2800) та Херсонщині (в/ч А1836). «Складається враження, що це чиясь спланована акція, спрямована на підрив обороноздатності держави.» — зазначають у Командуванны Повітряних Сил України.

Надвисокочастотні прилади (клістрони) є одним із основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль. Створений запас НВЧ приладів, у разі виходу з ладу ЗРК, дозволяє швидко відновити їх боєздатність.

Відсутність вилучених НВЧ може призвести до небажаних наслідків та суттєво збільшити терміни відновлення бойової техніки, що прикриває повітряний простір та важливі стратегічні об’єкти держави.

You may also like...