Військовий ЗСУ розповів про ризики мобілізації ув’язнених

Військовий вважає, що у колишніх ув’язнених буде мотивація самовільно залишити підрозділ

Найбільшою небезпекою мобілізації ув’язнених до лав ЗСУ є те, що вони можуть спробувати самовільно залишити військову частину зі зброєю. Таку думку в інтерв’ю виданню Уніан озвучив командир підрозділу ударних безпілотних літальних апаратів Ігор Луценко.

Луценко вважає, що ув’язнені не зможуть негативно впливати на морально-психологічний стан в підрозділі.

Луценко наголосив, що колишнім ув’язненим буде мало що втрачати, тому необхідно дуже чітко продумати механізми відбору.

«Бо, в основному, звісно, буде мотивація просто «спетляти». Я впевнений. Ось вони йдуть на базовий курс загальновійськової підготовки, проходять його спокійненько, отримують там зброю і потім зі зброєю кудись перепливають, умовно, через Тису. Все. Отакий сценарій може бути. Оце найбільша небезпека, що може дискредитувати взагалі цю ідею», – переконаний він.

На думку військового, більше проблем може бути тоді, коли мобілізовані ув’язнені почнуть масово тікати. «Люди звикли до того, що є проблеми з системою, що система їх репресує», – додав Луценко.

Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №11079-1 про добровільну мобілізацію ув’язнених. До лав ЗСУ не зможуть вступити засуджені, що вчинили умисні вбивства та злочини проти основ національної безпеки України, ґвалтівники і педофіли, а також особи, що займали особливо відповідальне становище. // Главком

You may also like...