ЗСУ ліквідували відому російську терористку, яка керувала розстрілами мирного населення Донбасу під виглядом українських військових

Вона безпосередньо керувала розстрілами мирного населення Донбасу під виглядом українських військових, повідомляє  ZN.ua. 

ЗСУ ліквідували відому терористку із так званої «ДНР» Ольгу Качуру

© Стоп-кадр відео

Військовослужбовці ЗСУ ліквідували відому терористку контрольованої Росією «ДНР» Ольгу Качуру з позивним «Корса». Про це повідомив Стратком ЗСУ.

«Та сама істота, яка в 2014 року, камуфлювалась під ЗСУ і наносила удари по мирному населенню. Подихала в важких муках від отриманих численних поранень. Карма дістала і її. Так буде з кожним зрадником!!!», – сказано в повідомленні Страткому ЗСУ.

Офіцер ЗСУ Анатолій Штефан у своєму Telegram написав: «Нарешті. Псевдополковниця, колишня міліціонерка та командир РеАДн 3 омсбр Качура Ольга “Корса” зробила “крок доброї волі” – офіційно денацифікувалася та демілітаризувалася».

Інформацію про ліквідацію «Корси» підтвердив так званий мер окупованої Горлівки, колаборант Іван Приходько.

Що про неї відомо?

Уродженка Донецька Ольга Качура працювала в органах МВС України, була слідчою. У 2011 році була звільнена з правоохоронних органів, підполковниця міліції в запасі. У 2014 році приєдналася до терористичного формування «3-я окрема мотострілецька бригада “Беркут”», створеного на основі так званої «групи Безлера».

В лавах терористів доросла до посади «командира» реактивного артилерійського дивізіону та отримала псевдозвання «полковником військ ДНР». Вона безпосередньо керувала обстрілами позицій ЗСУ в Іловайську, Дебальцевому, Авдіївці, де загинуло багато українських військових. Також відомо, що вона перевдягалася у форму українських військових та завдавала ударів по мирному населенню Донбасу.

В січні 2022 року Ольгу Качуру заочно засудили до 12 років позбавлення волі за ч.1 ст.258-3 ККУ (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

You may also like...