Австралія ввела санкції проти Кіркорова, Расторгуєва, Баскова та купи телеведучих роств

Австралія ввела санкції проти Кіркорова, Расторгуєва, Баскова та купи телеведучих роств

Австралія розширила санкції проти Росії, включивши до списку ще 55 росіян та 37 організацій. Серед них: артисти Філіп Кіркоров, Микола Басков та Микола Расторгуєв, директор ТНТ Тіна Канделакі, телеведучий Артем Шейнін та сенатор Людмила Нарусова. 

Також під обмеження потрапили «Росгеологія», «Юнармія» та ЦМКЛ «Алмаз»,  зазначає Форбс.

Австралія розширила санкційні обмеження проти Росії. До списку, опублікованого на сайті австралійського уряду, потрапили ще 55 росіян та 37 російських організацій. Санкції приурочені до другої річниці початку російської «військової спецоперації»* в Україні. 

“Австралія незмінно підтримує Україну в її прагненні захистити себе”, – заявила глава МЗС країни Пенні Вонг. За її словами, нові санкції, зокрема, спрямовані проти «тіх, хто причетний до депортації українських дітей» із підконтрольних Росії регіонів. «Ми також ввели санкції щодо об’єктів у російському оборонному, енергетичному, медіа- та гірничодобувному секторах», — повідомила міністр.

Під обмеження, зокрема, потрапили артисти Філіп Кіркоров, Микола Басков, Олег Газманов та Микола Расторгуєв (лідер групи «Любе»), голова ВДТРК Олег Добродєєв, директор телеканалу ТНТ Тіна Канделакі та телеведучий Артем Шейнін. 

Санкції ввели проти губернаторів Гліба Нікітіна (Нижегородська область), Олега Кожем’яко (Примор’я) та Володимира Солодова (Камчатський край), сенаторів Людмили Нарусової (Тива), Віктора Кресса (Томська область), Ілляса Умаханова (Дагестан) та Арсена Канокова Балкарія).

Серед організацій, що потрапили під обмеження, опинилися «Росгеологія», «Юнармія», ЦМКЛ «Алмаз», «Машинобудівна компанія «Вітязь» та Калузький науково-дослідний радіотехнічний інститут.

Міністр закордонних справ Вонг наголосила, що загальна кількість санкцій Австралії, запроваджених після 24 лютого 2022 року, перевищила 1200. Вона закликала «Росію та її прихильників» негайно припинити «спецоперацію» в Україні.

Австралія не перша розширила антиросійські санкції на тлі річниці початку «спецоперації». Напередодні США запровадили обмеження проти 93 компаній. З них 63 – з Росії, вісім – з Китаю, 16 – з Туреччини, чотири – з ОАЕ, дві – з Киргизії, по одній – з Індії та Південної Кореї. У SND-список потрапили Національна система платіжних карток (НСПК, оператор платіжної системи «Мир»), банк «Авангард», СПБ Банк та інші організації. 

До 13-го пакету санкцій ЄС увійшли 106 фізичних та 88 юридичних осіб. До списку також потрапило 27 організацій, які, на думку ЄС, підтримують російський ВПК. Серед них компанії з Китаю, Індії, Туреччини, Таїланду, Казахстану, Сербії та Шрі-Ланки.

Слідом за ЄС та США свій список санкцій розширила і Канада. До переліку потрапило десять осіб та 153 організації, включаючи помічника президента Росії Ігоря Левітіна, президента Федерації шахів Росії Андрія Філатова, співвласників групи «РЕСО» Миколи та Сергія Саркісових, банку «Санкт-Петербург», страховиків «АльфаСтрахування», «РЕСО-Гарантія» та «Незалежна страхова група».

You may also like...