Російська держдума схвалила законопроєкт про конфіскацію майна за «фейки» (правду) про армію та напад на Україну

Держдума РФ у другому та третьому читаннях схвалила законопроєкт про конфіскацію майна за поширення «фейків» про армію.

Про це повідомляє Настоящее время, передає Укрінформ.

Рішення прийнято одностайно – його підтримали 377 депутатів.

Новий документ передбачає конфіскацію майна у людей, засуджених, зокрема, за “публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності”; “громадські заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення цілісності РФ“; “публічні заклики до здійснення діяльності, спрямованої проти безпеки держави”; “заклики до запровадження санкцій щодо РФ та її громадян”; “сприяння у виконанні рішень міжнародних організацій, у яких РФ не бере участі, або іноземних державних органів”; “реабілітацію нацизму”.

Тепер документ має затвердити Рада Федерації (верхня палата парламенту) і підписати президент РФ.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня у Державну думу РФ був внесений законопроєкт із поправками до Кримінального кодексу, які пропонують конфіскувати майно громадян, засуджених за статтями про поширення «фейків» про російську армію тощо.

«Фейками» та «дискредитацією» російські суди визнають фактично будь-яку інформацію про війну Росії проти України, яка суперечить офіційній позиції Кремля. Щонайменше половину вироків у справах за фейки про армію суди ухвалили через висловлювання про вбивство мирних жителів України російськими військовими.

You may also like...