У Білорусії стратили вбивцю трьох осіб

У Білорусії приведений у виконання смертний вирок щодо Олександра Жильнікова, визнаного винним у вбивстві трьох чоловік.

Про це в четвер, 13 червня, повідомляється на сайті правозахисного центру «Весна».

Відповідну інформацію отримала адвокат засудженого, коли прибула в СІЗО, щоб продовжити роботу зі скаргою в прокуратуру на розгляд справи, у зв’язку з нововідкритими обставинами. «Однак там їй сказали, що Олександр Жильніков” відбув за вироком “», – зазначено в повідомленні.

Відзначається, що офіційне повідомлення про виконання вироку направлять родичам відповідно до процедури.

Жильніков був засуджений після того, як в травні 2015 року разом із В’ячеславом Сухарко вбили двох жителів Мінська за замовленням місцевої виховательки дитячого саду, яка вирішила помститися колишньому коханому і його подружці. Після затримання виконавців стало відомо, що вони також причетні до вбивства жителя Колодищі (Мінська область), який здавав одному з них кімнату у своєму будинку.

Спочатку Жильнікову був призначений довічний термін, однак після повторного розгляду справи він був замінений на смертну кару. Засуджений безрезультатно намагався оскаржити вирок. Правозахисники не виключають, що другого фігуранта справи Сухарко теж може очікувати вища міра.

Білорусь є єдиною з країн Європи та СНД, де не скасована смертна кара. Відповідно до кримінального кодекса республіки, смертний вирок може бути винесений за особливо тяжкі злочини, зокрема, за застосування зброї масового ураження, розв’язування війни, геноцид, міжнародний тероризм, вбивство, захоплення влади, теракт, вбивство співробітника внутрішніх органів і державну зраду. Страта може бути призначена тільки чоловікам у віці від 18 до 65 років і проводиться шляхом розстрілу. // zrada.today

You may also like...