«Випивка впливає на розум». Екс-Президент Монголії відповів «дамі з МЗС РФ»

«Випивка впливає на розум». Президент Монголії відповів «дамі з МЗС РФ»

Екс-президент Монголії Цахіагійн Елбегдорж відреагував на обурення, викликане в Росії його публікацією історичної карти Монголії. За його словами, «одна дама» з МЗС Росії має проблеми з алкоголем.

Екс-президент Монголії Цахіагійн Елбегдорж. Джерело: centralasia.media

Елбегдорж розповів, що була реакція лише однієї офіційної особи на посаду. Можливо, він мав на увазі офіційного представника МЗС Росії Марію Захарову .

«Я думаю, що сильна випивка справді впливає на розум людини. Можливо, алкоголь вплинув на її розум», – зазначив Цахіагійн Елбегдорж .

Раніше екс-президент Монголії опублікував карту Монголії XIII століття, де територія Росії майже повністю входить до складу Монголії. Це сталося після інтерв’ю та Володимира Путіна журналісту Такеру Карлсону , де Путін намагався за допомогою свого розуміння історії пояснити, чому розпочав війну проти України.

«Знаєте, історія не бреше. А ось Путін бреше. Тому й висміяв це, використовуючи нашу стару монгольську карту. Я не очікував, що це викличе такий великий ажіотаж… Я думаю, що великі та маленькі країни мають право на життя, незалежність і те, щоб не страждати від війни», – сказав Елбегдорж.

На його думку, популярність його посту з картою лише підтвердила, що багато хто вважає божевіллям виправдовувати війни історією.

You may also like...