Заклик мзс рф до ВООЗ вплинути на Україну, щоб та не опиралась “спецоперації” – дипломатична деменція

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк вважає, що нещодавні заклики російського дипвідомства до Всесвітньої організації охорони здоров’я з проханням вплинути на Київ, щоб Україна не чинила опору «спеціальній військовій операції» – це ні що інше як дипломатична деменція.

Подоляк вважає такі дії результатом впливу наркотичних речовин на мозок російських «дипломатів», пише УНН з посиланням на Telegram-канал чиновника.

ВООЗ може допомогти кремлю лише психіатрами: Подоляк відреагував на  звернення Лаврова

«Тобто «кокаїнові інтелектуали» з російського міністерства цілком серйозно пропонують міжнародній організації передати нам ультиматум: українці, до вас додому прийшли ґвалтівники та вбивці, тому ви тихенько станьте до стінок і чекайте, поки вони пограбують, повбивають, поґвалтують. А потому займуть частину вашого дому й будуть там безунітазно бухати», – пояснив Подоляк своє бачення російської пропозиції.

«Чистий російський абсурд. Ось що значить дипломатична деменція. Ось що значить суттєва залежність від спеціальних стимуляторів. І ось що значить дедалі більша міжнародна ізоляція», – додає він.

На думку радника глави ОП, невдовзі дипломатичні контакти Москви обмежаться Білоруссю, Еритреєю та гуманітарними організаціями.

Єдине, чим у ВООЗ можуть допомогти кремлю, на думку Подоляка – це організувати належне колективне психіатричне обстеження, а також запропонувати програми адаптивної терапії.

«Безумовно, Київ може тільки вітати подібні лікувальні заходи», – додав він.

Як свідчить повідомлення на сайті мзс росії, 18 травня за ініціативи російської сторони відбулася телефонна розмова сергія лаврова з генеральним директором Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедросом Адханомом.

«лавров докладно виклав дії, що вживаються на щоденній основі в рамках спеціальної військової операції для полегшення страждань мирних громадян, і закликав ВООЗ впливати на київський режим для того, щоб той не перешкоджав реалізації заходів, що пропонуються з цією метою», – йдеться в заяві за підсумками розмови.

You may also like...