ЮРІЙ КАРМАЗИН: ВЛАДА НЕ ОБИРАЄ ПРЕМ”ЄРА, А ДІЛИТЬ ЧОТИРИ ОБЛЕНЕРГО

Юрій Кармазин, народний депутат України, який у парламенті попередього скликання очолював Комітет з боротьби з оргзлочинністю та корупцією наводить деякі неафішовані епізоди з життя найвірогіднішого претендента на посаду прем”єр-міністра Віктора Януковича. І називає власну версію чому саме цю кандидатуру штовхають у прем”єрське крісло. – Підвладні мас-медіа розпочали рекламну кампанію голови Донецької облдержадміністрації. Але чому вони не розповідають про колишні проблеми із законом нинішнього кандидата у прем”єри? І хоча він де юре вже вважається людиною не засудженою, але прозорість влади має бути на висоті й білі плями у біографії чиновника такого рівня неприпустимі.

Нині в Україні, фактично, триває протистояння між двома кланами. Щоб їх урівноважити вирішили поставити представника від Донецька на посаду голови уряду.

Мушу нагадати, що балотуючись на посаду Президента України у 1999 році я був у Донецькій області. Знаю і про нинішнє життя у цьому регіоні. Донецька область розграбована одним із кланів. Я ніколи не буду голосувати за кандидатуру Януковича при його затвердженні на посаду прем”єра. Гадаю, для народу України це не кращий вибір.

Мені добре відома і відповідь на запитання, чому оперативно, до 22 листопада, дехто прагне затвердити Голову уряду. Деякі обленерго планують передати на користь певних кланів. Домовленості вже мали місце. Збори акціонерів “Чернігівобленерго” було перенесено з 08 на 22 листопада. Збори акціонерів “Прикарпаття-”, “Полтава-” та “Львівобленерго” так само перенесені на 27, 29 листопада та 5 грудня. Чотири енергетичні кампанії. У порядок денний їхніх зборів винесене питання: звіт правління за результатами фінансово-господарської діяльності і заходи для поліпшення фінансово-економічного становища, реорганізація кампаній. Тут є речі пов”язані з призначенням прем”єр-міністра.

Я також нагадаю, що серед регіонів, де у березні 2002 року відбулася масова фальсифікація виборів, була й Донецька область. Я вже не кажу про Президентські вибори. Тоді на Донеччині панував суцільний бандитизм “в законі”…

Те, що я дізнався після вбивства у Донецьку журналіста Александрова, те що я дізнався за заявами оперативників – говорило про участь і змову правоохоронних органів з діючим там кланом. Це ганебне явище. Генеральний прокурор України мав би спрямувати туди велику групу фахівців для масової перевірки дотримання Законодавства. Але, цього не відбувається…

Коли я був Головою парламентського комітету з питань боротьби з оргзлочинністю – більшість скарг на порушення законів була саме з Донецької області.

З приватизацією на Донеччині теж відбувалися ганебні речі. Таке може чекати цілу Україну. Я знаю про економічні інтереси лідерів цього регіону.

А президентська адміністрація робить все можливе аби затвердити на голову уряду саме кандидатуру запропоновану Леонідом Кучмою. Чиниться тиск на депутатів, активізовані великі фінансові ресурси.

Якщо станеться так як планують в адміністрації Президента Кучми, подальшу ситуацію не важко буде спрогнозувати. Порядки Донеччини просто екстраполюють на всю країну.

Підготував Ігор Столяров, Одесса

You may also like...