У Львові затримано мисливця за автомобільними номерами

Щоранку, впродовж кількох місяців, з десяток львів’ян помічали зникнення номерів зі своїх автівок. А на лобовому склі знаходили записку із настійливим проханням зателефонувати за вказаним номером. 

Державні номери із автівок львів’ян почали зникати ще в кінці червня. Як правило, власник помічав їх відсутність зранку, коли виходив з дому і мав прямувати на роботу.

Увагу водія привертала записка на лобовому склі. Кілька цифр номера мобільного телефону і настійливе прохання передзвонити.

На тому кінці дроту невідомий чоловік говорив, що може розповісти, де шукати номерні знаки. Але за це хоче винагороду – поповнення свого мобільного рахунку. Зазвичай за інформацію просив 200-300 гривень.

Коли гроші надходили на рахунок вимагача, він одразу ж сповіщав, де сховані номери.

Знаходили їх десь зовсім поряд із автомобілем. Чи то в під’їзді під сходами, чи під балконом, або ж в кущах.

Нещодавно викрадача затримали. Виявилось, він лише в червні вийшов із в’язниці на волю. І одразу ж взявся за старе. „ Хлопець вже був раніше судимий за вчинення розбійних нападів, пограбувань, крадіжок, незаконне зберігання зброї та наркотиків, – каже Віталій Горський, начальник Франківського РВ ГУМВСУ у Львівській області, – Сам він раніше мешкав у Дніпропетровській області. Але, звільнившись, додому не поїхав, а залишився у Львові і таким чином собі заробляв на життя”.

Молодик розповів, на справу вирушав уночі. Обирав автомобіль і тихо непомітно відкручував номери. З інструментів користувався лише невеличким ножичком. А частіше працював узагалі голіруч.

Викрадач був настільки обережним, що ніхто навіть не помічав його присутності поряд з чужим автомобілем. „Автомобілі, з яких хлопець викрадав номерні знаки, як правило, були обладнані сигналізацією, – розповідає Юлія Куницька, старший слідчий СВ Франківського РВ ГУМВСУ у Львівській області, – але він настільки акуратно і чітко працював, що сигналізація не спрацьовувала”.

Ховав номерні знаки не далеко і щоразу бездоганно запам’ятовував, що й куди поклав. А тримати в пам’яті доводилось чимало – за ніч міг викрасти більше десяти номерів. Обирав, як правило, автомобілі іноземного виробництва.

Були у юнака і свої уподобання щодо кольору автівок. Перевагу надавав сріблястим та чорним. Сріблясті, як розповів, йому просто подобаються, а на чорних автівках, на його думку, їздять лише заможні люди.

Проти юнака вже порушили кримінальну справу за крадіжки. Зараз він охоче співпрацює зі слідством і щодня розповідає про все нові сховки у львівських дворах.

Уляна Сенько, ВЗГ ГУМВС України у Львівській області

 

You may also like...