Трьом мешканкам Луганщини, які брали участь в організації та проведенні «виборів президента рф», повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Лисичанської та Старобільської окружних прокуратур Луганської області повідомлено про підозру трьом громадянкам в участі в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, мешканки Попасної, Старобільська та Марківки після повномасштабного вторгнення рф почали співпрацювати з ворогом.

Серед підозрюваних ‒ колишні начальниці відділу кадрів Попаснянської центральної районної лікарні та відділу ведення Державного реєстру виборців у Старобільській райдержадміністрації й вчителька.

У березні 2024 року під час проведення «виборів президента рф» перша фігурантка стала «головою ДВК м. Первомайська лнр».

Інші дві забезпечили проведення псевдовиборів у Старобільському районі «лнр». Одна ‒ в якості «голови ТВК району», остання ‒ «члена ТВК у смт Марківка».

Усі підозрювані брали безпосередню участь в організації роботи дільниць, підрахунку «голосів» та оголошенні так званих «результатів».

«Голови» також координували діяльність підлеглих і слідкували за порядком проведення так званого «волевиявлення», та висловлювались на підтримку держави-агресора.

Наразі вирішується питання щодо оголошення їх у розшук та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури
(за матеріалами Лисичанської та Старобільської
окружних прокуратур)

You may also like...