Психотропний бізнес через Telegram-канал: у Запоріжжі повідомлено про підозру трьом учасникам злочинного угрупування

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури та Вознесенівської окружної прокуратури міста Запоріжжя повідомлено про підозру трьом учасникам злочинного угруповання в незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні з метою збуту а також у незаконному збуті особливо небезпечної психотропної речовини (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, 40-річний мешканець Запоріжжя з кримінальним минулим розробив план збуту психотропу «PVP», який має великий попит серед наркозалежних. Для реалізації цього плану він залучив двох 22-річних місцевих мешканців. Об’єднавшись у злочинне угруповання, вони орендували нежитлову будівлю в одному з районів міста, яку використовували як «офіс» для фасування та зберігання психотропної речовини.

Замовлення на продаж психотропу приймали через створений Telegram-канал з алгоритмом чат-боту. Через нього клієнти могли замовити психотропний засіб, обрати вагу, спосіб передачі та визначити район міста, де буде залишена «схованка». Після отримання оплати на банківську картку чат – бот надсилав потенційному клієнту в автоматичному режимі геолокацію, візуальні зображення розміщення «схованки» та опис самого місця, інформація про яке попередньо завантажувалася в телеграм-канал наркоділками.

Під час обшуків у підозрюваних вдома, у гаражі, автомобілях та «офісі» виявлено та вилучено обладнання для фасування наркотиків, понад 200 розфасованих зіп-пакетів із психотропною речовиною, комп’ютерну техніку тощо. Також на території міста вилучено більше 100 попередньо розкладених «закладок» із PVP.

Слідство триває.

Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими Відділення поліції № 1 ЗРУП Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Запорізька обласна прокуратура

You may also like...