На Полтавщині за наругу над могилою військовослужбовця повідомили про підозру 29-річному зловмиснику

Фігуранта взято під варту. Його підозрюють у вчиненні кількох злочинів.

До поліції Оржиччини звернулися мешканці села Заріг, які повідомили про незаконне заволодіння їх транспортними засобами та пошкодження могили військовослужбовця на місцевому цвинтарі.

Отримавши повідомлення, поліція одразу розпочала розслідування.

Олександр Шаповаленко, начальник сектору поліцейської діяльності №1 Лубенського райвідділу поліції (смт Оржиця), зазначив:

«У ході проведення першочергових слідчих дій поліцейські встановили, що до вчинення цих кримінальних правопорушень причетний 29-річний мешканець іншої області. Слідчі з’ясували, що у різний проміжок часу чоловік незаконно заволодів мопедом та мотоциклом із домогосподарств потерпілих. Також встановлено, що фігурант причетний до наруги над могилою померлого військовослужбовця, який брав участь у відсічі й стримуванні збройної російської агресії. Наразі правопорушникові повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою».

Слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Оржицького відділу Лубенської окружної прокуратури, здійснюється досудове розслідування кримінальних проваджень, відкритих за ознаками частини 1 та 2 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно) та частиною 2 статті 297 (Руйнування могили особи, яка брала участь у відсічі й стримуванні збройної агресії російської федерації) Кримінального кодексу України.

У разі визнання вини судом чоловіку загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції в Полтавській області
(За інформацією Лубенського райвідділу поліції)

You may also like...