На Запоріжжі ОЗГ незаконно видобула пісок на суму понад 7 000 000 гривень

Четверо чоловіків у прибережній зоні Дніпра організували видобуток корисної копалини для подальшої реалізації. Правоохоронці припинили злочинні дії фігурантів. За скоєне їм загрожує до дванадцяти років ув’язнення.

Викрили злочинне угруповання працівники слідчого управління запорізької поліції під оперативним супроводом співробітників УСБУ в Запорізькій області.

За даними слідства, злочинний «бізнес» організував 52-річний місцевий підприємець та залучив до нього ще трьох місцевих жителів 30, 50 та 59 років. За відсутності дозвільних документів чоловіки за допомогою спецтехніки здійснювали незаконний видобуток піску на комунальній земельній ділянці та в прибережній захисній смузі річки Дніпро.

Таким чином їм вдалось видобути понад 14 тисяч тон піску та в подальшому реалізувати за ринковими цінами фізичним та юридичним особам.

Своїми діями зловмисники заподіяли збитків державі на суму понад 7 300 000 гривень.

Слідчі зібрали докази та під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури усім фігурантам залежно від участі у протиправній діяльності повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) та ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Найсуворіша санкція статей передбачає до дванадцяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів підозрюваним. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

You may also like...