До 5 років ув’язнення засуджено ексначальника карного розшуку, який за ₴10 тис. обіцяв умовне покарання

За публічного обвинувачення прокурорів Житомирської обласної прокуратури колишнього правоохоронця визнано винним у закінченому замаху на шахрайство та підбуренні до надання неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України).

Його засуджено до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також  позбавлено права обіймати посади в правоохоронних органах на строк три роки.

Прокурори у суді довели, що колишній начальник карного розшуку райвідділу поліції пообіцяв фігуранту кримінального провадження «вирішити питання» щодо призначення умовного покарання за скоєний злочин. На той час справу стосовно нього розглядав суд.

При цьому правоохоронець запевнив, що зможе організувати таку послугу за певну суму, яку він начебто повинен передати працівникам суду. Хоча насправді не мав ніяких намірів будь-кому передавати кошти.

Викрито ексначальника карного розшуку у червні 2020 року відразу після одержання ним 10 тис грн неправомірної вигоди.

Досудове розслідування проводило Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Хмельницькому, оперативний супровід забезпечувало УСБУ в області.

Вирок, постановлений 10.09.2024, наразі не набрав законної сили.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

You may also like...