в Одесі викрили у шахрайстві 37-річного чоловіка, який видавав себе за телефонного майстра

За чотири дні зловмисник привласнив смартфони шести громадян, завдавши їм збитків на загальну суму майже 27 тисяч гривень. За скоєне йому загрожує до трьох років ув’язнення.

До поліції звернулося шестеро одеситів із заявами про те, що вони віддали телефони на ремонт майстру з оголошення, однак той перестав виходити на зв’язок і не повернув гаджети.

Розпочавши провадження за ознаками шахрайства, поліцейські встановили особу та місцезнаходження чоловіка, до якого зверталися заявники, і зʼясували, що у вересні він створив на одній із популярних платформ оголошення щодо надання послуг з ремонту мобільних телефонів в Одесі, однак насправді не працює у цій сфері і не збирався виконувати обіцяного.

Впродовж чотирьох днів на обʼяву шахрая відгукнулось шестеро чоловіків. Кожному з них зловмисник призначив особисту зустріч, на якій «оцінив» обсяг ремонту і забрав телефон нібито в майстерню, пообіцявши подзвонити, щойно відремонтує. Однак із жодним клієнтом на зв’язок псевдомайстер так і не вийшов, а більшість їхніх телефонів взагалі продав.

Слідчі провели за місцем мешкання фігуранта санкціонований обшук та вилучили в нього його смартфон з інформацією, що підтверджує шахрайські дії, та ще два чужі телефони, які вже повернули законним власникам. Нині вживаються заходи щодо повернення майна іншим потерпілим.

«Зібравши достатньо доказів, ми повідомили правопорушнику про підозру за ч.ч. 1 та 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно. Згідно із чинним законодавством, за шахрайські дії чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі. Нині вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Слідство триває під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси», – повідомила слідча відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1, майор поліції Алла Заблоцька.

Одеське районне управління поліції № 1

You may also like...