На Вінниччині директорка медичного закладу отримувала хабарі за надання групи інвалідності

За 3300 доларів жінка обіцяла дочці пенсіонерки вплинути на лікарів МСЕК для встановлення інвалідності її матері, яка потребує постійного стороннього догляду. Під час обшуків за місцем роботи і проживання зловмисниці правоохоронці вилучили майже 1,2 мільйона гривень у різній валюті, чорнові записи та медичну документацію.

За словами заступника начальника слідчого управління Євгена Кронівця, поліція Вінниці спільно з СБУ задокументували незаконну діяльність 41-річної директорки одного з державних медичних закладів Вінниччини, яка отримала неправомірну вигоду в розмірі 3 300 доларів, за здійснення впливу на прийняття рішення лікарями МСЕК, щодо надання 71-річній жінці, яка внаслідок хвороби не здатна самостійно пересуватися, І-ї групи інвалідності.

на вінниччині поліція та сбу ліквідували схему збагачення директорки медичного закладу, яка отримувала хабарі за надання групи інвалідності

Під час досудового розслідування проведено ряд санкціонованих обшуків, за місцем роботи та проживання фігурантки слідчі вилучили понад 27 тисяч доларів, 200 євро та 49 тисяч гривень, мобільний телефон, службову документацію та чорнові записи.

Оперативний супровід здійснювали оперативники УСР у Вінницькій області та УСБУ.

на вінниччині поліція та сбу ліквідували схему збагачення директорки медичного закладу, яка отримувала хабарі за надання групи інвалідності

За процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури слідчі слідчого управління повідомили жінці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Такий злочин карається позбавленням волі терміном до 5 років.

До суду скеровано клопотання щодо обрання їй запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші особи, які могли скористатись послугами лікарки та всі причетні до злочинної діяльності.

Відділ комунікації поліції Вінницької області

You may also like...