Керівник товариства продав системи вуличного освітлення фірмі дружини, щоб вона встановила їх на Троєщині за ціною, у 5 разів дорожче ринкової

КО «Київзеленбуд» та приватна фірма уклали договір на проведення капітального ремонту скверу на перетині вул.Закревського та вул. Милославської у Деснянському районі столиці. Передбачалось встановити у сквері 14 комплектів автономного вуличного освітлення на сонячних батареях. Вартість одного такого комплекту, згідно кошторисної документації, складала 56 000 грн.

В ході досудового розслідування встановлено, що ринкова вартість комплекту освітлення, якими обладнали сквер, на момент виконання робіт, була у п’ять разів нижчою. Щоб обґрунтувати завищену ціну, керівниця підрядної організації придбала ці ліхтарі у іншого товариства, де директором є її чоловік.

Таким чином штучно завищили вартість комплектів автономного вуличного освітлення на сонячній батареї на суму понад 630 тис. гривень.

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб керівнику організації, що продавала обладнання для освітлення скверу підрядній компанії, яка займалась встановленням ліхтарів у сквері на Троєщині. (ч. 4 ст. 191 КК України).

Нагадаємо, в рамках цього кримінального провадження вже було повідомлено про підозру колишньому керівнику структурного підрозділу КО «Київзеленбуд» та директорці підрядної організації.
Зазначимо, що товариство, яке виконувало вказані роботи фігурувало у сюжеті журналіста «Української правди» Михайла Ткача «Волонтер на Ламборгіні».

Пресслужба Київської міської прокуратури

You may also like...