Повідомлено про підозру в співпраці з рашистами пропагандисту-«реконструктору» з Лисичанська

СБУ задокументувала діяльність очільника «воєнно-історичного клубу ім. 279-ї стрілецької Лисичанської дивізії», який проводить інформаційно-пропагандистські заходи на підтримку російських окупантів.

Задокументовано, що після захоплення міста військами агресора він розпочав тісну співпрацю з окупаційною адміністрацією.

Під вивіскою «реконструкції» подій «великої вітчизняної війни» та пошукової діяльності колаборант пропагує російсько-імперську версію історичних подій, радянську символіку, виправдовує та вихваляє окупантів.

З початку 2023 року «реконструктор» провів у Лисичанську низку «патріотичних» заходів в дусі російської пропаганди та брав активну участь в агітаційній роботі місцевої «влади».

Серед масових акцій, проведених за участі фігуранта – заходи на честь «воїнів-афганців», дві урочисті церемонії з перепоховання останків загиблих «красногвардійців» та ін. Разом з представниками окупаційних військ він виступав з промовами, героїзуючи агресора.

Колаборант неодноразово надавав інтерв’ю та коментарі на підтримку окупантів пропагандистським медіа, у т.ч. телеканалу «россия 24» та т.зв. Z-воєнкорам.

Він має й власний канал в YouTube, через який ретранслюється російське «победобєсіє» та нав’язуються хибні паралелі між перемогою у другій світовій війні й сьогоднішньою агресією рф проти України.

СБУ повідомила йому про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюють співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях – м. Сєвєродонецьк

You may also like...