Судитимуть черкащанина, який погрожував вбивством поліцейським

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно жителя  м. Черкаси, який погрожував вбивством працівникам правооохоронного органу у зв’язку з виконанням цими працівниками службових обов’язків (ч. 1 ст. 345 КК України).

За даними слідства, у вересні поточного року 56-річний чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, порушував громадський порядок на одній із центральних вулиць міста Черкаси.

З метою припинення його протиправних дій та агресивної поведінки двоє працівників поліції провели з ним бесіду, однак чоловік продовжував поводити себе агресивно, висловлювався грубою нецензурною лайкою, на зауваження не реагував та погрожував вбивством.

Зловмисника затримано правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України та в подальшому слідчим суддею до нього застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 345 КК України передбачає покарання у виді виправних робіт на строк до двох років або пробаційний нагляд на строк до трьох років, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

You may also like...