Криминальная хроника Украины на 13.06.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 4 872 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 016 (41,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, три розбійних напади, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 31 пограбування та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, гвинтівку, два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 95 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб, у яких вилучено 15,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 705 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 10 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 140 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 19 – у сфері службової діяльності, у тому числі 9 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 118 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких сім осіб загинуло та 155 – травмовано.

У Ставищенському районі Київської області у результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримали 35-річну безробітну жительку міста Васильків. Попередньо встановлено, що вона ввечері 5 червня разом зі своїм чоловіком – 40-річним безробітним жителем міста Васильків на околиці одного з населених пунктів в автомобілі «Деу» 28-річного місцевого жителя, керуючого однієї з мереж ресторанів вбили останнього та викрали 71 тисячу гривень. Згаданий автомобіль було знайдено спаленим неподалік місця скоєння злочину. Вживаються заходи щодо розшуку та затримання співучасника злочину.

У Решетилівському районі Полтавської області 12 червня 52-річний безробітний місцевий житель на подвір’ї приватного домогосподарства вбив сокирою господаря, – 64-річного місцевого жителя, пенсіонера, а також 49-річного безробітного місцевого жителя, та завдав ножових поранень грудей 45-річному безробітному, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв, після чого покінчив життя самогубством через повішання. Пораненого госпіталізовано.

У Новоодеському районі Миколаївської області працівники міліції затримали чотирьох іноземних громадян, віком від 29 до 53 років. Попередньо встановлено, що вони на вулиці відібрали в 42-річного приватного підприємця жителя Сакського району Автономної Республіки Крим сумку, у якій знаходилося 5 тисяч гривень та особисті документи. Викрадене вилучено.

У Ленінському районі Автономної Республіки Крим працівники міліції затримали 57-річного безробітного місцевого жителя, з будинку за місцем проживання якого вилучено 200 грамів вибухівки.

У місті Броварах Київської області на вулиці працівники міліції затримали 28-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучили 50 грамів амфетаміну.

У місті Одесі на вулиці працівники міліції затримали 30-річного безробітного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 2 грами героїну.

У Кодимському районі Одеської області на вулиці працівники міліції затримали 20-річного іноземного громадянина, у якого вилучено 100 грамів марихуани.

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі, у порушення вимог Кодексу України «Про надра», без отримання відповідної ліцензії, незаконно здійснили видобуток прісної води, чим завдали збитки державі на суму 226 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.240 та ч.2 ст.364 (порушення правил охорони надр та зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову гаражного кооперативу, котрий отримав 300 доларів США та 2,7 тисячі гривень хабара від місцевого жителя за виділення йому земельної ділянки на території згаданого кооперативу під будівництво гаража. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

 

You may also like...