Затримали за наркотики, а розкрили крадіжки…

Продовжуючи кримінальну діяльність своєї матері, злодій-наркоман в рідному селі «приторговував» наркотиками та обкрадав односельців. Міліція знайшла його під ліжком у власному домі. Проте, навіть така вражаюча гнучкість юнака не врятувала його від покарання…- йому загрожує до 10 років позбавлення волі. 

У Білопіллі працівники міліції нарешті затримали порушника закону, який був оголошений в розшук. Виявилося, що Артемом, назвемо так затриманого, дуже «цікавляться» правоохоронні органи. Причому як підозрюваний за крадіжки у кримінальній справі. На повістку від слідчого міліції, молодий чоловік не з’явився. А навпаки почав переховуватися в Харкові. Але не довго. В ході оперативно-розшукових дій працівники міліції дізнались, що Артем повернувся до рідного села. Повернувся до рідної домівки не для скоєння нових злочинів, а навпаки – для отримання заслуженого покарання за свої діяння. 

Коли міліціонера завітали «в гості», злочинець вирішив сховатися під ліжком, але дарма. Його з легкістю викрили. Вже через кілька хвилин руки злочинця опинилися в міліцейських кайданках.

В домі провели обшук. Знайшли там майже кілограм марихуани та саморобний пристрій для паління. Як розповів Артем слідчим: «Наркотики вживав сам та розповсюджував серед своїх однолітків». Також, завдяки гарно проведеній роботі міліціонерів, були розкрили ще ряд злочинів. В його домі також були знайдені та виявлені речі, які проходили по іншим кримінальним справам, які вважалися викраденими. Як пояснює затриманий: «Крав тоді, коли був п’яним. Думав «загоню» за пляшку горілки». Потім додає: «Продати всі вкрадені речі в селі не міг, бо кожен один одного знає, тож одразу викриють. Тому деякі речі залишились вдома».

Так, Артем жив за рахунок викраденого, яке спритник продавав зацікавленим односельцям.

Як з’ясували служителі закону, кримінальну свою діяльність хлопець розпочав давно. Не дивлячись на свій ще молодий вік, 19-річний Артем за плечима вже мав судимості. А злочині риси в нього спадкові… Мати, з якою мешкав, також неодноразово притягувалась до кримінальної відповідальності за крадіжки. До того ж випити горілки не відмовлялась. Тому, не дивно, чому хлопець обрав такий шлях в житті-іншого не бачив…

Наразі підозрюваний перевіряється на причетність до інших злочинів. Проти нього порушена кримінальна справа за ст.. 307, ч.2, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Марина Кльова, СЗГ УМВС України в Сумській області
 

You may also like...